Recepten
alle recepten

Gebraden mandarijn met rozemarijn, tijm, sinaasappelkaramel en walnoten

Bereiding en ingrediënten

  • 3 stmandarijnenshop
  • 5 gwalnotenshop
  • 25 groombotershop
  • 30 gsuikershop
  • 30 mlamarettoshop
  • 1 stsinaasappelshop
  • 1 strozemarijnshop
  • 3 sttijmshop
  • vanille ijsshop

Bereiding

  1. Pel de mandarijnen en verwijder zoveel mogelijk van de witte draadjes.
  2. Verhit een bakpan met een druppeltje olie en laat deze goed warm worden.
  3. Bak de mandarijnen aan beiden kanten aan zodat ze een mooi kleurtje krijgen.
  4. Voeg de rozemarijn en tijm toe.
  5. Voeg de boter toe en arroseer de mandarijnen door bruisend boter over de mandarijnen te scheppen. Doe dit aan beiden kanten.
  6. Strooi suiker over de gesmolten boter heen en laat dit karamelliseren. Voeg vervolgens de walnoten toe.
  7. Blus de pan af met sap van sinaasappel en laat dit goed pruttelen. Voeg dan ook de amaretto toe en flambeer het geheel.
  8. Laat eventjes inkoken tot je een mooie dikke karamelsaus hebt.
  9. Leg de mandarijn op een bord, schep er een bol ijs op en maak af met walnoten en de sinaasappelkaramel.
sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen