terug naar overzicht

Oer-hollands met een zomerse twist!

De zomer is hét seizoen om je menukaart een frisse touch te geven. Laat jouw gasten verlangen naar de Méditerranée door het ultieme vakantiegevoel te serveren. Verleid jouw gasten met een heerlijke borrelplank of serveer Oerfriet met een twist.

Ter inspiratie heeft Aviko een heerlijke borrelplank met verschillende hapjes voor je samengesteld. Een bijkomend voordeel, borrelplanken kun je heel instagrammable maken. Presentatie is key! Zorg ervoor dat je het geheel op een mooie plank presenteert, lekkere hapjes verschijnen al snel op social media. Maar misschien nog wel belangrijker... wanneer er prachtige borrelplanken met heerlijke hapjes voorbijkomen, krijgen jouw andere gasten er ook zin in!

Veggie is booming, speciaal om in te spelen op die trend is de 'Veggie Delight' borrelplank samengesteld. Een plankje vol vega appetizers, zoals mozzarellasticks, jalapeño-snacks en uienringen.

Serveer daarbij deze 3 populaire dipsausjes: hummus, muhammara en yoghurtmayonaise. Vul de borrelplank verder aan met geroosterde paprika, gemarineerde olijven, edamameboontjes, (mini)avocado, mini-grissini, cherrytomaatjes en geroosterde padronpepers. Feest op tafel! 

Oerfriet met Griekse zalmfilet en feta

Oerfriet met Griekse zalmfilet en feta

INGREDIËNTEN (VOOR 10 PERSONEN):
• 2,5 kg Aviko Oerfriet
• 750 g tros cherrytomaatjes
• 300 g babyspinazie
• 1,5 el gedroogde oregano
• 500 g tzatziki (zie tip)
• 2 courgettes (in stukken van 1 cm dik)
• 1,5 kg zalmfilet
• 500 g feta
• 250 ml olijfolie
• 4 teentjes knoflook
• 20 plakjes filodeeg

BEREIDING (45 MINUTEN + 12 MINUTEN OVENTIJD):
• Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de zalmfilet in 10 porties. Schenk 100 ml olijfolie in een schaaltje, rasp de knoflook en voeg de oregano toe. Meng en bestrijk de zalmfilets met de kruidenolie.
• Bestrijk steeds 2 vellen filodeeg dun met olijfolie en leg ze kruislings op elkaar. Leg er een stuk zalmfilet op en vouw het deeg nonchalant dicht; laat in het midden een opening en verkruimel de feta grof erboven.
• Leg de zalmpakketjes op de bakplaten en bestrijk ook de buitenkant dun met olijfolie. Leg de tomaatjes en courgette erbij. Besprenkel ook de groenten met olijfolie.
• Bak je zalmpakketjes in de oven 10-12 minuten, tot het deeg goudbruin en knapperig is en de zalm naar wens rosé of net gaar.
• Verhit de frituurolie tot 170 °C en bak de Aviko Oerfriet in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met zout naar smaak.
• Verdeel de babyspinazie over 10 borden. Leg er de zalmpakketjes en de geroosterde groente op. Serveer met tzatziki en Oerfriet.

TIP: Maak de tzatziki zelf door 500 g Griekse yoghurt te mengen met 3 geperste teentjes knoflook, een halve geraspte komkommer en zout naar smaak.

Oerfriet met burrata en pancetta

Oerfriet met burrata en pancetta

INGREDIËNTEN (VOOR 10 PERSONEN):
• 2,5 kg Aviko Oerfriet
• 1 el dijonmosterd
• sap van 1 citroen
• 450 ml zonnebloemolie
• 100 ml balsamicoazijn
• 600 g radicchio of roodlof
• 150 ml olijfolie extra vierge
• 2 eieren
• 1 bos basilicum
• 100 g hazelnoten
• 3 el olijfolie
• 200 g rucola
• 10 burrata's
• 500 g pancetta

BEREIDING (30 MINUTEN):
• Meng de eieren met de mosterd, het citroensap en de zonnebloemolie in een hoge maatbeker. Pureer tot een lobbige mayonaise met een staafmixer.
• Voeg de blaadjes van de basilicum toe en pureer glad. Breng op smaak met zout en peper.
• Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
• Bak de pancetta in porties knapperig in een pan met olijfolie. Leg de pancetta op een bord met keukenpapier en laat uitlekken en afkoelen.
• Verhit de frituurolie tot 170 °C.
• Maak de radicchio schoon en snijd in reepjes. Meng de radicchio met de rucola en verdeel over 10 borden.
• Bak de Aviko Oerfriet in 3-3,5 minuut goudbruin en krokant. Laat de friet goed uitlekken en schud om met
zout naar smaak.
• Maak intussen de salades aan met de extra vierge olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Bestrooi met de hazelnoten en leg de burrata en pancetta erbij.
• Besprenkel ook de burrata met extra vierge olijfolie en serveer met de friet en basilicummayonaise.

TIP: Vervang voor een vega variant het vlees voor gebakken paddenstoelen. Breng op smaak met truffeltapenade.

sluiten
Nieuwe webshop

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe webshop. Heb je al inloggegevens ontvangen, dan kun je hier bestellen?

Inloggen
Reguliere webshop

Heb je nog geen nieuwe inloggegevens ontvangen? Dan kun je nog steeds gewoon je bestelling plaatsen in de voor jou bekende webshop.

Inloggen